KPN wil deel klantenbestand Tiscali overnemen

Donderdag 2 juni 2005 - KPN is in gesprek met Tiscali over het overnemen van adsl-klanten. Het gaat om de Tiscali-abonnees die gebruikmaken van het adsl-netwerk van KPN.

Door Maarten Reijnders

Maaike Scholten, woordvoerster van KPN, bevestigt dat het telecombedrijf in gesprek is met Tiscali. "We zijn al langere tijd bezig om onze adsl-positie te verbeteren." Verder wil ze geen details over de onderhandelingen geven.

Volgens het ANP wil KPN 69.000 van de 210.000 breedbandabonnees van Tiscali overnemen. KPN zou bereid zijn om hiervoor 12 miljoen euro neer te tellen (175 euro per abonnee). Het ANP baseert zich op 'een dicht bij de onderhandelingen staande bron'.

Ook Tiscali bevestigt de gesprekken. "We zijn al langer in gesprek met KPN over dat deel van ons klantenbestand dat op het KPN-netwerk zit", zegt Wander Bruijel, woordvoerder van Tiscali. "Die klanten ontvangen nu twee rekeningen, één van ons en één van KPN. Dat is vervelend. Samen met KPN hopen we hiervoor een oplossing te vinden."

Een deel van de klanten van Tiscali maakt gebruik van het adsl-netwerk van KPN. Tiscali heeft ook een eigen adsl-netwerk. De laatste tijd probeert de provider met name abonnees te werven voor het eigen netwerk. Voor nieuwe diensten (bellen via internet, adsl2+) dreigen de Tiscali-abonnees op het KPN-netwerk tussen wal en schip te vallen.

In april maakte Tiscali plannen bekend om het bereik van zijn adsl-netwerk in Nederland de komende jaren verder uit te breiden. De Italiaanse provider wil dat in 2007 meer dan 80 procent van de Nederlandse huishoudens gebruik kan maken van het Tiscali-netwerk. Nu is dat nog 60 procent. Een eventuele overname van klanten door KPN zal deze plannen niet veranderen, stelt Tiscali.

Schulden
Het zou niet voor het eerst zijn dat KPN de breedbandklanten van een andere provider overneemt. In oktober 2004 nam KPN-dochter XS4ALL al ruim vijfduizend abonnees van internetaanbieder Cistron over. Deze abonnees konden wel gewoon gebruik blijven maken van de adsl-netwerken van BBned en Tiscali.

Tiscali heeft de afgelopen tijd een flink aantal onderdelen van de hand gedaan. In korte tijd werden de dochtervestigingen in België, Zweden, Oostenrijk, Noorwegen en Zuid-Afrika verkocht.

Begin april bereikte Tiscali een overeenkomst met Telecom Italia over de Franse Tiscali-dochter Liberty Surf. Telecom Italia betaalt hiervoor 266 miljoen aan het door schulden geplaagde Tiscali.


Bron: Webwereld

Klik hier om terug te gaan naar de startpagina