Details nieuwe voip-dienst KPN lekken uit

Woensdag, 13 april 2005 - De nieuwe modems van KPN die nodig zijn voor voip krijgen ook aansluitingen voor radio/tv. Verder wordt bellen binnen Nederland 'gratis'.

Door Laurens Verhagen

Dit heeft Webwereld vernomen van doorgaans goed ingevoerde bronnen. Binnenkort zouden de nieuwe modems al in de Primafoon- winkels liggen. Tegelijk start KPN een uitgebreide campagne in de landelijke dagbladen om internetbellen onder de aandacht te brengen.

De nieuwe modems, die overigens nog niet direct geschikt zullen zijn voor adsl2+, krijgen twee maal zes aansluitingen. Hieronder zijn ingangen voor radio/tv en uiteraard ook voor voice-over-ip. Het zou gaan om een modem van Siemens, die door KPN onder de naam Experia Box op de markt wordt gebracht.

Helemaal gratis bellen is er nog niet bij, maar veel scheelt het niet. KPN komt namelijk met een voip-abonnement van 2,50 euro per maand bovenop de normale abonnementskosten. Hiervoor kan de klant gratis bellen binnen Nederland na acht uur 's avonds. Voor 24 uur per dag gratis bellen binnen Nederland moet tien euro extra per maand worden betaald.

Waarschijnlijk zullen abonnees van XS4ALL het eerste kunnen profiteren van de nieuwe dienst. Klanten van Planet Internet en Het Net zullen in een later stadium volgen. Andere providers en telecombedrijven, zoals Rits Telecom, Tiscali, Wanadoo en Solcon, gingen KPN overigens al voor met voice-over-ip.

Een woordvoerder van KPN stelt in een reactie de specificaties nog niet definitief zijn: "Hier moet nog een besluit over worden genomen." Verder wil het bedrijf niet ingaan op de exacte introductiedatum: "In ieder geval dit kwartaal."


Bron: Webwereld

Klik hier om terug te gaan naar de startpagina