KPN: vaste-telefoonabonnement kan de deur uit

Woensdag, 25 april 2005 - Met de introductie van zijn voip-dienst stelt KPN voor het eerst expliciet dat het vaste-telefoonabonnement de deur uit kan voor adsl-klanten.

Door Laurens Verhagen


Tot nu toe hield KPN het aardig onder de pet: consumenten kunnen desgewenst een adsl-abonnement nemen zonder vaste telefonie. Dat is handig voor mensen die alleen maar mobiel bellen, waarvan er steeds meer zijn.

Met de lancering van InternetPlusBellen (bellen via breedband) maakt KPN van de nood een deugd en maakt aan klanten voor het eerst duidelijk dat ze hun vaste-telefoonabonnement de deur kunnen uitdoen. Uiteindelijk is de klant dan goedkoper uit, zo redeneert KPN.

Ad Scheepbouwer is zijn bedrijf nu een 'nieuw tijdperk' ingegaan. 'De klant krijgt telefonie met dezelfde kwaliteit als hij gewend was, met meer mogelijkheden en tegen een lagere prijs', aldus de topman tijdens de presentatie woensdag in Den Haag.

Experia Box
Zo kost InternetPlusBellen Basic (3200 Kbps downstream) 59,95 euro per maand. Hiervoor mag de klant 's nachts en in het weekend onbeperkt gratis bellen. Het bellen naar andere InternetPlusBel-klanten is in alle gevallen gratis.

Een installatiepakket, inclusief een nieuw kastje (Experia Box genaamd) wordt gratis door een monteur thuis aangesloten. De klant krijgt dan tegelijk de beschikking over een draadloos netwerk via de 802.11g-standaard. Helemaal veilig via wpa, bezweert KPN.

Er is ook een pakket in combinatie met een videotelefoon, waarmee ook kan worden beeldgebeld met umts-toestellen. Dit pakket kost 299 euro of 199 euro bij de duurdere pakketten. Ook bestaat de mogelijkheid een wifi-telefoon aan te schaffen voor 199 euro (99 euro bij de hoogste snelheden).

Extra nummers
De door Siemens gefabriceerde Experia Box is ook geschikt voor toekomstige diensten, zoals adsl2+ en ip-tv. KPN zal nog dit jaar met digitale televisie via dit kastje komen. Dit zal overigens bestaan naast de eerder ge´ntroduceerde dienst KPN TV (Digitenne).

KPN Experia modem

Klanten kunnen hun huidige nummer en toestel behouden. Wie wil, kan ook extra 084-nummers aanschaffen, zodat gezinsleden ieder hun eigen nummer kunnen krijgen. Elk nummer heeft daarbij zijn eigen ringtone.

Later dit jaar komt KPN voor de internetaanbieders XS4ALL, Planet Internet en Het Net eveneens met een voip-abonnement. Ook zal KPN zijn voip-aanbod voor de zakelijke markt uitbreiden. Zo komt er voor het mkb een zakelijke variant van InternetPlusBellen. Grote organisaties kunnen al enkele jaren bij KPN terecht voor VoIP-diensten.


Bron: Webwereld

Klik hier om terug te gaan naar de startpagina