Initiatief Breedband Internet Heeg (IBIH)
 

Home | Hoe en waarom | Wat is DSL | FAQ | Archief | Tussenstand

 

Nieuwsbrief


De voordelen van ADSL nog eens op een rijtje.
 

24 uur per dag, zeven dagen per week online
zonder (dure) telefoontikken
bellen en gebeld worden tijdens het internetten, uw KPN telefoonverbinding blijft vrij voor "normaal" gebruik
heel snel films, muziek of andere grote bestanden downloaden
live video bekijken en audio beluisteren via de vele tv- en radiostations op het internet
binnenkomende
e-mail direct zien op uw scherm
eindeloos gamen of chatten
vanuit huis inloggen bij uw werkgever en supersnel thuiswerken
AANMELDEN!
>> Eerder verzonden nieuwsbrieven vindt u hier!
ADSL-initiatief loopt voorspoedig!

Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen over ontwikkelingen rond het initiatief om ADSL Breedband Internet ook in Heeg, Hommerts, Jutrijp en Osingahuizen mogelijk te maken.


Maandag, 14 april 2003


Hartelijk dank voor uw aanmelding voor snel en goedkoop internetten in Heeg, de Hommerts, Jutrijp en Osingahuizen.

Het is misschien niet eenvoudig geweest om u aan te melden, want één van onze websites is enige tijd niet bereikbaar geweest door onvoorziene omstandigheden. Maar het goede nieuws is dat u nu in onze database staat en daarom kunnen wij u nu over de laatste stand van zaken informeren.

De mensen die het Initiatief Breedband Internet Heeg (IBIH) nu ondersteunen zijn ervan overtuigt dat ons initiatief gaat slagen. En uw aanmelding sterkt ons in deze mening. We hebben minimaal 325 aanmeldingen in Heeg, Hommerts, Jutrijp en Osingahuizen nodig en dat gaan we waarschijnlijk halen!

We zijn er echter nog niet, maar het aantal aanmeldingen is verrassend groot. Niet alleen van particulieren, die nu eindelijk eens van hun torenhoge telefoonrekeningen af willen, maar ook van bedrijven in de betreffende dorpen. Een daadkrachtig bedrijf is Veenstra Transport, dat de kantoren in Nederland van een snelle en goedkope internetverbinding wil voorzien.

Alle ontwikkelde alternatieve initiatieven (kabel, internet via stopcontact etc.) leken veel belovend, maar zullen op de korte termijn niet tot aanvaardbare resultaten leiden.
Willen we binnenkort snel en goedkoop kunnen internetten, dan moeten we zaken doen met KPN. Enerzijds is dit nu nog de enige aanbieder van telefoonlijnen, maar daarnaast is KPN óók bereid om zaken te doen. Onze contacten met KPN lopen zeer voorspoedig en als we de minimaal 325 aansluitingen halen, dan hebben de betreffende dorpen eind dit jaar een snelle en goedkope adsl-aansluiting. Van alle alternatieve initiatieven kan dit niet gezegd worden!

Verder zijn we druk bezig om met de toegangverschaffers tot het internet (de zogenoemde Internet Service Providers, ISP’s) te praten over de meest goedkope oplossing. Door nu, tijdens alle advertentiecampagnes met vele voordelen, niet te kunnen intekenen mist u niks. Ook wij zullen u te zijner tijd een zeer voordelige aanbieding kunnen doen.

U hebt in een artikel in het Sneeker Nieuwsblad misschien al gelezen dat IJlst met ons meedoet. Dat vergroot onze kansen, want 2 zijn sterker dan één.

Met andere woorden: het gaat goed, maar we zijn er nog niet! Daarom een klemmend beroep op u allen om iedereen, waarvan u weet dat men regelmatig van het internet gebruik maakt, te informeren over ons initiatief en die vrienden/buren etc. te vragen om zich aan te melden. Aanmelden kost niets en er is geen afnameverplichting. Pas later, als we voldoende aanmeldingen hebben, komt de procedure van officieel aanmelden op gang. U allen krijgt dan een formulier met pasklare oplossingen, want niet iedereen wil hetzelfde. Pas na het invullen en ondertekenen van dat formulier bestelt uit de adsl-versie van uw keuze.

Tot zover onze informatie tot dit moment. Het gaat heel goed, maar we zijn er nog niet. Dus een dringend op u, internetters die zich al hebben aangemeld, om ook geïnteresseerden in uw omgeving over te halen om zich aan te melden.

Samen zijn we sterk

Pak uw kans, en laat ook anderen zich aanmelden!


Slechts 325 aanmelders in Heeg, De Hommerts, Jutrijp en Osingahuizen maken snel en goedkoop internet mogelijk!

U hoort binnenkort weer van ons!


Namens Initiatief Breedband Internet Heeg,


Ed Comino


Heeft u vragen? Mail ze!
E-mail uw vragen of opmerkingen aan Initiatief Breedband Internet Heeg.
Wij beantwoorden al uw vragen binnen 2 werkdagen!
Disclaimer